VZW (BS 25/02/2011)ACTIVITEITEN VAN "KOMITEIT OORBEEK DORP" klik hier


CONTACT:


Gedelegeerd bestuurder

Mevr.Clara Bessemans

Email: Clara.bessemans@gmail.com


Voorzitter:

Dhr.Louis Palfliet

Gsm: 0475-372 853

Email: louis.palfliet@hotmail.be


Secretaris:

Dhr.Michel Evers

Email: Michel.Evers@viatienen.be

Tel: 016-824014

Gsm: 0485-652592


Ondervoorzitter: Dhr. Luc Briesen

Penningmeester: Mevr. Clara Bessemans


Leden bestuur : Dhr. Thierry Fievet, Mevr. Ina Vanderborght, Mevr. Godelieve Vandevin, Dhr. Philippe Philips,

Mevr.Tessa Vandegaer en Liesbeth Villa


Leden algemene vergadering:

Tim Briesen, Nathalie Fievet, Miek Briesen, Werner Doné, Bea Janssens en Jean-Pierre Vanorsmael.


Afgevaardigd Bestuurder: Mevr. Clara BessemansGazet van Oorbeek


KLIK HIER
bron: streekkrant 18.08.2011


Oorbeek | "Komiteit van Oorbeek" blaast website nieuw leven in

Heel wat mensen wisten blijkbaar niet dat er een website van Oorbeek bestaat. Het Komiteit van Oorbeek Dorp bracht daar door z'n geslaagde 1ste OORBEEK KERMIS nieuw leven in. Oorbeek.be deelt heel wat foto albums op de website. Gisteren gingen al de 50 eerste foto's over de kermis online. Dit zorgde voor maar liefst 113 pageviews en 63 bezoekers. Er is een oproep op Oorbeek.be om nog meer foto's binnen te sturen op INFO@OORBEEK.be. Er mag eveneens gebeld worden op 016-82 38 48 want foto's verzenden via mail blijft beperkt tot zo'n 15MB per mailbericht, afhankelijk van je provider en abonnement. Daarom kunnen de foto's eventueel via USB stick of DVD bij u thuis opgehaald worden. Men ontvangt alles dezelfde dag terug.

Andere foto's, uit het verleden, bouw E40 enz... en recente activiteiten enz... blijven natuurlijk ook altijd welkom. De foto's worden gedeeld met Luc Briesen van het Komiteit van Oorbeek Dorp. Ook foto's van de directe omgeving blijven welkom.

De naam van de inzenders verschijnt bij de foto behalve als deze van tot de website zelf behoort en als de inzenders dit natuurlijk wil. www.OORBEEK.be is er voor iedereen en volledig gratis. Oorbekenaren en anderen die op "OORBEEK KERMIS" aanwezig waren, laat van u horen. Ook diegenen die eens graag in de pen kruipen, laat van u horen.


bron: GazetvanTienen.com + www.Tienen.info.be


Website Oorbeek legt fotoarchief aan

 

woensdag 17 augustus 2011,

 

TIENEN - Het Komiteit van Oorbeek blaast ook website van Oorbeek nieuw leven in. Het Komiteit organiseerde vorige zondag voor het eerst opnieuw een kermis in het dorp.


Het Komiteit van Oorbeek Dorp bracht daar door z'n geslaagde kermis nieuw leven in Oorbeek.be . Gisteren gingen al de 50 eerste foto's over de kermis online. Dit zorgde voor maar liefst 113 pageviews en 63 bezoekers. Er is een oproep op Oorbeek.be om nog meer foto's binnen te sturen op Info@Oorbeek.be. Er mag eveneens gebeld worden naar Roger Vanhulst op 016-82 38 48 want foto's verzenden via mail blijft beperkt tot zo'n 15MB per mailbericht, afhankelijk van je provider en abonnement. Daarom kunnen de foto's eventueel via USB stick of DVD bij u thuis opgehaald worden.

Andere foto's, uit het verleden, bouw E40 enz... en recente activiteiten enz... worden ook gebundeld.

De foto's worden gedeeld met Luc Briesen van het Komiteit van Oorbeek Dorp.


bron: Nieuwsblad TienenOorbeek | Eerste kermis prettig geslaagd volksfeest


 


 

De fusie met Tienen heef het sociale leven in de de deelgemeenten niet doodgeknepen. Integendeel. Oude tradities en gewoonten bleven vaak bewust gespaard en gelukkig actief in stand gehouden. Zo begon deelgemeente Oorbeek het voorbije weekend opnieuw met een eigen dorpskermis, na het lange jaren zonder te hebben moeten doen.


De weergoden waren het kersverse “Komiteit van Oorbeek Dorp” zéér goed gezind. De zeepkistenrace vormde alvast een leuk spektakel om de kermis mee te openen en bracht er meteen de lach in. Dat heeft een kermisnodig.

De Oorbekenaren die niet aan het feestvieren waren staken de handen uit de mouwen om dorstigen te laven en hongerigen te spijzen. Het was er allemaal: frietkraam, taartenkraam, de tap...


Met activiteiten voor de kinderen zoals een springkasteel en het paardjesrijden was het succes ook aan die kant verzekerd. Dat alles overgoten met het optreden van ’t Juk en het VML Muziek Ensemble uit Hoegaarden. Het feestplezier werd in de erg late uurtjes - of waren het eigenlijk vroege uurtjes? - afgesloten met het volksbal La Rosa.


Zoals een late feestneus het bondig formuleerde: "Kermis in Oorbeek? Dat is één grote familie, één groot feest en zeker voor herhaling vatbaar. Allé... Doe ze nog eens vol!"


BRON: GazetvanTienen.com


Komiteit van Oorbeek Dorp vzw verrast Oorbekenaren met prachtige "GAZET VAN OORBEEK"

Op 25 februari 2011 werd een nieuwe vzw opgericht: Komiteit van Oorbeek Dorp.

Deze vzw heeft tot doel om nieuw leven te brengen in Oorbeek. Er worden een 25-tal activiteiten per jaar georganiseerd, waaronder elf vaste caféavonden, elke tweede zaterdag van de maand (behalve in juli).

Verder wil het komiteit het in 1968 gebouwde pc een flinke opknapbeurt geven en tenslotte wil het initiatieven steunen die een bijdrage leveren tot het verenigingsleven in Oorbeek.

Komiteit van Oorbeek Dorp pakt verrassend uit met met een eigen "GAZET VAN OORBEEK" wat iedere Oorbekenaar in de bus kreeg. Hierop blikken ze terug op enkele activiteiten en volgt een overzicht van de nieuwe activiteiten. Dit alles gekruid met leuke foto's en nostalgische beelden.


Oorbeek.be - 18.06.2011

Nieuw comité brengt weer leven in 't dorp

 


dinsdag 12 april 2011,

Auteur: (be)


© Fernand Goyens

 

TIENEN - Een nieuw comité wil van Oorbeek weer een dorp met veel feesten maken. Het parochiecentrum moet ook een opknapbeurt krijgen.

De feitelijke vereniging 'Kommeteit van Oorbeek Dorp' is al omgevormd tot vzw, die toenadering zoekt tot de Tiense Cultuurraad om zo een graantje mee te pikken van de stedelijke subsidiepot.


'We hebben de centen broodnodig', zei voorzitter Louis Palfliet tot de politici tijdens de officiële start van het comité in het parochiecentrum. 'Met wat geld van een pannenkoeken- en restaurantdag dachten we voor het parochiecentrum vijf nieuwe brandblusapparaten te kopen, maar we hadden maar genoeg geld voor twee brandblusapparaten. Die 170 euro hebben gekost.'


Het parochiecentrum dateert van 1968 en kan een opfrisbeurt best gebruiken, zeker met het oog op erkenning als ontmoetingscentrum. Daar streven de dertien comitéleden naar.


'Elke tweede zaterdag van de maand kan hier voortaan een pintje worden gedronken. We mikken op 25 activiteiten per jaar', maakt secretaris Michel Evers zich sterk.


Hij en zijn vrouw, Clara Bessemans, zijn muzikanten van De Totale Waanzin in Hoegaarden. Ze bezongen in een liedje in het plaatselijk dialect de leute van weleer. Schepen van Openbare Werken Wim Bergé (CD&V) beloofde prompt de steun van de stad toe.


Een bestuur had het parochiecentrum al geruime tijd niet meer. En zo beleefden de driehonderd Oorbekenaren nog nauwelijks plezier in eigen dorp.


Het comité wil de dorpskermis op 15 augustus weer tot leven wekken. Palfliet betreurt dat Oorbeek geen café en ook geen winkel meer heeft. 'We dachten aan de organisatie van een zeepkistenrace, maar dat kan niet want de Wilgenstraat is afgesloten voor verkeer.' Het is de enige straat die bergaf loopt in Oorbeek.


Ierse Avond op 14 mei in het pc Oorbeek. Met Ierse hapjes en drank en doedelzakmuziek.brond: Nieuwsblad onlineKomiteit doet Oorbeek herleven


Een nieuwe vzw laat de werking rond het parochiecentrum en in de rest van Oorbeek heropleven.


In Oorbeek werd de feitelijke vereniging die reeds een aantal maanden allerlei activiteiten organiseert in het parochiecentrum omgevormd tot een heuse vzw “Komiteit Oorbeek Dorp”.

Doel van de vereniging is  enerzijds terug leven brengen in Oorbeek met maandelijkse activiteiten in het parochiecentrum anderzijds instaan voor de uitbating en de uitrusting van het parochiecentrum.

Aankomende activiteiten zijn een studueavond over tuinieren op vrijdag 25 maart om 19.30 uur. Michel Janssens, verbonden aan de tuinbouwschool de Wijnpers, beantwoordt dan alle vragen over tuinieren, snoeien, enz. Vragen kunnen nu al gemaild worden naar Louis Palfliet  Louis.palfliet@hotmail.be of gepost worden op Sint-Jorisstraat 67 of men kan bellen naar 0475/372853.

Op zaterdag 9 april is er een officiële receptie ter gelegenheid van de oprichting van het Komiteit. De receptie loopt van 18 tot 19 uur, daarna gaan we over naar de orde van de dag, een muziekkwis voor jong en oud waar men kan inschrijven in groep met minimum 2 tot maximaal 4 personen.

Verder plannen we dit voorjaar nog een Ierse avond met live muziek op 14 mei vanaf 19 uur.

Op 1 mei trekt de processie door de straten van Oorbeek na de hoogmis van 9.30 uur. Na de processie komen we samen in het parochiecentrum voor een natje en een droogje. Oorbeek feest organiseert dan zijn jaarlijkse barbecue.


Voor meer info kan je altijd bellen of mailen naar

Michel.evers@viatienen.be 016/824014 of  0485/652592


persbericht: 18.03.2011


UITNODIGING


Aan alle inwoners van Oorbeek


Beste vrienden,


De vzw “ Komiteit van Oorbeek Dorp” werd officieel opgericht ( BS 25/02/2001 ).

Om dit te vieren nodigen wij u uit op een receptie in het pc op zaterdag 9 april 2011 van 18 tot 19 uur. Vanaf 19 uur start een muziekkwis.

Het bestuur.


bericht aan inwoners 20.03.2011
De vzw "Komiteit van Oorbeek Dorp" werd officieel opgericht (BS 25/02/2001)


Om dit te vieren nodigen wij u uit op een receptie in het pc op zaterdag 9 april 2011 van

18 tot 19 uur. Daarna gaan we over naar de orde van de dag, een muziekkwis voor jong en oud waar men kan inschrijven in groep met minimum 2 tot maximaal 4 personen.Verder plannen we dit voorjaar nog een Ierse avond met live muziek op 14 mei vanaf 19uur.


Op 1 mei trekt de processie door de straten van Oorbeek na de hoogmis van 9u30.

Na de processie komen we samen in het parochiecentrum voor een natje en een droogje.

Oorbeek feest organiseert dan zijn jaarlijkse barbecue.


Het bestuur                                                                   Met medewerking van